Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2007:nkt2007

Novoknínský triatlon

21. 7. 2007

Dlouhou dobu, už od podzimu, se paralelně s~tandemovým závoděním připravuji na NKT, plavu, běhám, šlapu na kole a~teď je to za mnou! Ovšem kromě kola jsem na závodě nepotkal disciplíny, které jsem pečlivě procvičoval… Ale od začátku.

Navzdory tomu, že oficiální start měl být v 15:30, pro mne závod začal už kolem 14. hodiny. Jako loni jsem chtěl na start dojet po svých a~podařilo se mi na sebe nabalit partu důvěřivců, které jsem následně odtáhnul přes kopce směrem na Dobříš. No, mohlo to být ještě horší, nakonec jsme si v~Poušti všimli, že to asi není ten správný směr a~zase se vrátili do N. Knína na tu správnou odbočku. Pak ještě jeden defekt a~vyšlo to jen tak tak. Naštěstí se organizátoři od loňska poučili a~do depa plavání » kolo pořídili stojany na kola, takže jsme zase o~tolik nepřišli.

inline1.jpgNa start se postavilo rekordních 222 závodníků, jak huhlal jeden z~pořadatelů »jejda, vás tu je …«, čímž se dostávám k~tomu, proč mi scházelo plavání. Jednoduše nezbylo místo, k~první bójce, cca 80~m, jsem se dílem doplácal stylem já jsem pes a kdo je víc a~dílem dovezl zaháknutý za plavky okolních soupeřů. Vlastně jsem to trochu prokaučoval, velkoryse jsem na startu před sebe pustil vazbiče v~domnění, že to nakopne, jenže on nakopnul mě, jak začal plavat prsa. Za bójkou se to trochu uvonilo, pár lidí už vylezlo z~vody a~tím se udělalo místo pro nás ostatní. Za poslední bójkou už jsem na žádné tahouny nedosáhnul, takže jsem si přeci jen zakrauloval, 2×4 tempa. Aspoň jsem z~vody nevylézal tak prošitej, jako minule. To mi ale vydrželo jen na chvilku, soukání do dresu mi totiž sebralo zbytek sil, zaseknul se mi totiž na mokrých zádech za lopatky a~nechtěl dolů.

Kolo docela šlo, nejdřív jsem předjel Sávu, podle dohody jsem na ní volal, ať to nefláká (jo, povzbuzovat soupeře, to mi jde …) a~valil jsem dál. Optimismus mne přešel na 4.~km, kde kolem mne prosvištěl Romário tempem, které mi ani nedovolilo dořeknout povzbuzení, které jsem pro něho měl. Svůj tajný cíl si holt budu muset nechat na jindy… 8-O

Po kole bylo třeba ještě něco uběhnout, což ovšem také nijak nekorespondovalo s~tím, jak jsem se připravoval. Rozhodně, když mě bolí břicho, klepou se mi nohy a~píchá úplně všude, běhat nechodívám (spíš si lehávám do postele), takže to pro mne byl vskutku nezvyklý a~překvapivý zážitek (přitom jsem se necítil jako nováček, jeden triatlon už jsem v~životě absolvoval: NKT 2006!). S~vypětím zbytku duševních sil jsem se přeci jen plazil po trati a~neztratil víc než tři místa. Kdyby býval byl hřbitov o~trochu výš, možná bych býval „ironmana“ Vláďu došel a~předešel, ale kdyby jsou chyby. Za hřbitovem jsme se oba dali do trhavých, křeče připomínajících, pohybů a~s~výrazem posmrtných masek jsme se spustili dolů a~pak zase nahoru. Definitivně jsem ho došel až za cílovou branou u~melounu.

aimg_5741.jpgTam už bylo spousta dalších známých a~super atmoška. Závodníci si sdělovali své dojmy, samozřejmě čím kratší závod, tím více dojmů, asi proto, že si je každý pamatuje hezky čerstvé. Veselá debata nám zkrátila čas při čekání na kýžené sousto, které připravoval chlapík v~buřtostánku. Přestože gril jel na max a všech 18 pozic bylo stále obsazeno buřtíky, pro 200 lidí je to přeci jen málo :-|1) To byla však jen příprava na další megačekání, které si pro nás pořadatelé přichystali, když se vyhlášení posouvalo a~posouvalo, až se po dobré hodině konečně vytasili s~12 jmény, které se podařilo vydolovat ze záludné záznamové techniky.

I~přes to je ale tento závod neopakovatelný, směs nabušených profíků i~ryzích amatérů, kteří v~duchu sloganu popoběhli letos jen na velkou společně vypustili duši. Já se k nim příští rok zase rád přidám :-)

Fotogalerie je na zvláštní stránce, kdo by měl zájem o fotečky, nechť se projeví, k mání jsou velké, malé, všechny, výběr … cokoli. Záložní prohlížedlo bez flashe je zde.

Trasa: 350~m/15~km/3.5~km, časy: 00:08:02.14 00:38:04.91 00:15:17.00 01:01:24.06, 31. celkově

1) Je fair přiznat, že ostatní zázemí pro závodníky nemělo chybu, někoho možná překvapily bublinky v nápoji, ale kromě toho bylo vše ok, včetně unisex sprchy ve škole, melounu a~počasí :-D
nakole/2007/nkt2007.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: admin