Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2008:klikovy_vrchy

Ostuda až na půdu

Klikovy vrchy, silniční UAC

21. 9. 2008

Závod

Bylo to i~po těch pár letech, po které se objevujeme na závodech, asi poprvé, co jsem jel silniční závod s~hromadným startem. A~také to podle toho vypadalo. Sice jsem si byl vědom, že je třeba se držet zpět a~pokud možno se přisát k~balíku a~nenechat si ho ujet. Byl jsem ale jeden z~prvních, kteří se v prvním mírném stoupání neudrželi a~to byl de facto konec. :-( Dojet skupinu zvládnou jen ti nej, což já nejsem, takže dál to byl jen marný souboj s~větrem a~se sebou samým. Za druhým kopcem mě dostihla přední část druhého balíku, který startoval 10 po nás a~ve třetím a posledním kopci mě dostihla krize, ze které jsem se už nedostal. Do cíle jsem se prakticky doplazil. Alespoň plný zkušeností, když už nic ;-)

Kromě mého vystoupení je trasa Klikových vrchů pěkná, tři kopce, ani ne moc dlouhé, ani ne moc krátké, pěkné výhledy, až na pár míst pěkná silnice. I~počasí si dalo říct, kromě krátkého deštíku na začátku, takže se povětšinou jelo na suchém.

Co si ale ještě zaslouží krátkou zmínku je zvláštní konec, který nás uvedl do stavu zírání s~pokleslou bradou. Že má UAC obecně macešský vztah k~příchozím, tj. těm závodění chtivým, kteří nejsou v~UAC registrováni, je poměrně známo, je to ostatně každého pořadatele věc. Zde se však podobný přístup projevil dotažený ad absurdum. Příchozí byli zařazeni pouze do dvou kategorií, P1 a~P2 a~v~tomto duchu proběhlo též vyhlášení. Že to nevypadá divně? Ale vypadá! Stačí se zamyslet nad tím, do jaké kategorie spadají hoky/ženy/dívky! V UACu zjevně fandí hlavně chlapům a~příchozí holky nechávají jet v~jedné kategorii s~muži. Konec tečka. Takže skutečně vtipně vyznělo vyhlašování výsledků »Holky dnes dojely jen dvě, …«, ve skutečnosti se do cíle dostaly nejméně 4, ale ouha, 3., 4. a~případné další jely jako P2. Jistě, jezdíme pro radost, takže jsme se tomu jen zasmáli (jen co nám brada vystoupala na přirozené pozice), ale vždy jsem si vážil holek, které mají odvahu se postavit na start jakéhokoli závodu, a~tak mi přijde zvláštní, když se dělá, že tam některé ani nebyly. Dejte si tedy dámy pozor, až se pojedete na UAC utkat jako příchozí, nečekejte, že si vás někdo v cíli všimne, byly byste zbytečně překvapené 8-) Zbývá jen vzdechnout: UACh …1)

Fotky

Fotky jsem dílem nacvakal já a~dílem Frof, obojí naším miniaparátkem s~limitovanými schopnostmi. Frofovy snímky, díky za ně, jsou označeny časem, takže si lze alespoň řádově udělat představu o~vývoji závodu. Mezi fotkami se dá přecházet pomocí klávesnice, zájemci o~vyšší rozlišení jistě vědí, že se stačí ozvat na tom@drb.cz.

1) Je asi fair dopsat, že podle toho, co jsem slyšel jsou i~UAC závody, které mají soudné pořadatele ochotné holky oddělit od příchozích, sám jsem však na podobném nebyl, mám to jen z~doslechu.
nakole/2008/klikovy_vrchy.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: kacka