Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2008:nkt

nkt2008.jpg

Novoknínský triatlon

19. 7. 2008

Již potřetí (2006, 2007) jsem se vydal na NKT. Milá aktivita v~rámci Vlašky, kde je dobrá šance si zkusit mikrotriatlonek (400~m plavání/15~km kolo/3~km běh) a~potkat se s pár známými, kteří jinak objíždějí jiné závody, než my.

Na rok 2008 si pořadatelé přichystali pár novinek. Z těch nejhlavnějších asi měření čipem, což je rozhodně plus, a~trochu jiný start plavání, místo z~vody se startovalo ze břehu úzkým koridorem, který měl pokopání ve vodě přenést na břeh. To nedovedu posoudit, jak se podařilo, protože jsem se na rozdíl od loňska protlačil dopřeději a nejspíš i díky tomu jsem hned za první bójí (tj. po 4 až 5 metrech) mohl plavat poměrně v~pohodě. U~obrátky bylo trochu těsno, to je fakt, ale po ní už to byl vyloženě plavací veget. Kolo bylo stejné jako předchozí roky, jen s~tím rozdílem, že se mi jelo hodně dobře, předjel mě jen jeden motorový dědek (Robert Š. promine, uvisel jsem mu jen chvíli …), zato jsem postupně předsmažil pár bouchačů a~bouchaček v~teniskách i~v~tretrách. Běh jsem v~přípravě letos dost hákoval, takže jsem nechtěl nic přehnat a~pro jistotu jsem si hned za depem chrstnul do oka ionťák. Ještě pod kopcem zazlobila tkanička a~pak už byla pohoda a~vyklusávka. Pár legračních čímanů mě zaběhlo, ale raději pomalu, než tímhle stylem :-D

No pak už se jen čekalo. Vlastně se trochu čekalo pořád, předem přihlášení museli, patrně za trest, vystát 40 min frontu (pro nepřihlášené se snad fronta ani nevytvořila, jak to u nich šlo rychle), pak se čekalo na start, který byl ještě pro sichr posunut o~půl hodiny, pak na vyhlášení a~pak během vyhlášení, což byl obzvláště pain. Pořádatel se rozhodl, že každého vyhlásí zvlášť a~každému potřese paží, takže se to kóma protáhlo na hoďku a~půl. Uff! No aspoň dajli medaili, se kterou si Goood hned věděl rady 8-) Jinak ale pěkný závod, ozdobený i~při neúčasti Jany Pechanové jinými pěknými olympioniky i~pěknými výkony (Lucka 2., Jitka 4., … a~já 13.) Moje summary:

Čas celkem 01:00:09.5, plavání 00:08:36, po plavání 31., kolo 00:35:36, po kole 9., běh 00:15:56, po běhu 13.

Fotečky jsou sice podepsané mnou, ale první kus odcvakal Šnekouš, což mě přivádí k~tomu, abych poděkoval a~přidal díky Lukynovi za super podporu na trati a~Jitce za super rozjetí, sám bych tak ostře před závodem nejel, ale patrně díky ní jsem byl na kole v~dobré pohodě. Díky všem.

nakole/2008/nkt.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: admin