Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2009:czechman

1/2 ironman Czechman triatlon

6. 6. 2009

Sobota, první ze superzávodního víkendu, byla ve znamení Czechman 1/2 ironman triatlonu. Tam jsem se vydal jako člen štafetky Mixed Flowers, přičemž jsem měl na starosti uplavání 1,9~km, Daf si vzal na svá bedra 90~km na kole a necelých 21~km běhu jsem hodili na světlovlasou laňku Olgu. Kromě nás a~několika stovek dalších účastníků se na startu (individuálního závodu) vyskytoval i Luckyn s Gooodem, takže sranda byla dobře zajištěna 8-)

Na startu se ukázalo celkem 8 štafet, v drtivé většině mužských, ovšem to nás moc nedeptalo, naší hlavní ambicí bylo si závod užít a~to se doufám podařilo. Plavání, moje vůbec první takhle na čas, proběhlo v~rámci možností k~mé spokojenosti, v~prvním kole jsem se trošku probíjeli chvostem individuálního závodu, startovalo se s~20 min. odstupem. To mi trošku ubíralo na soustředění a~klidu, ale na to si holt musím do budoucna ještě trochu zvykat. Druhé kolo bylo o~poznání lepší, lépe se mi plavalo a~mírně jsem se dotáhl na tlouštíka přede mnou. Nakonec jsem podle časů vylézal s~vody 6., což není úplný odvaz, ale čas 30:46 odpovídá mým aktuálním možnostem a~dává mi dobrý odraz k dalšímu vylepšování…

David si na časovce slušně dal do těla, do posledního kola se navíc ke zvlněné trati a~místy rozbité silnici přidal vítr, ale plánovaný čas David k~našemu nadšení udržel. Pak už to bylo na Olze, která vzdorovala útokům dlouhonohého běžce ze štafety za námi. To nebylo snadné, takže nakonec dohopsala do cíle až po něm, ale to se holt stává, když je někdo křehká dívčina, která se postaví maníkovi s~o~hlavu delšíma nohama ;-)

Počasí po celý den docela hrozilo deštěm, ale nakonec to dobře dopadlo a~slejvák přišel až dlouho po závodě, pokecali jsme s~milou paní z Jablonného v~O. h., užili si spoustu srandy a~taky se podívali, jak to chodí na triatlonu, takže spokojenost na všech frontách1).

Díky všem zúčastněným, doufám, že se nám ještě někdy poštěstí si spolu zazávodit :-D

Výsledek

Plavání (já) Depo 1 (já → Daf) Kolo (Daf) Depo 2 (Daf → Olga) Běh (Olga) Celkově
00:30:46 00:00:50 02:40:50 00:01:19 01:34:34 04:48:19

Fotky moje

Jak do čepičky

Instruktážní speciál se špatným koncem

Tak takhle určitě ne! Bez děr na oči ztratíte dříve nebo později ve vodě orientaci…

Fotky odjinud

Fotky nás nebo mě, které jsem bezostyšně ukradl jinde. Autor je nicméně uveden, abystě věděli, komu patří sláva a~komu je třeba to nabonzovat :-)

1) Jediná drobná černá tečka přišla od pořadatelů, kteří z~doprovodného kola systematicky kaučovali prvního běžce ze štafet, který byl zjevně domácí. Ve světle úzkostlivého dbaní na regulérnost celého závodu je to trošku s~podivem…
nakole/2009/czechman.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: admin