Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2009:duva

penivaduva.jpg

Za pěnivou důvou

11. 7. 2009

Tentokrát to byl Marek, kdo nás upozornil na reginální závůdek s podivným jménem Za pěnivou důvou. Rádi jsme přijali, po Gardě a~během probíhající Tour jsme měli docela silný absťák po silničním rajdu.

V~Terezíně, v~místě startu a~prezence, nás přivítala překvapivě velká akce, baj voko na 150 rajdrů na více či méně silničních mašinách. Trochu, vlastně tentokrát víc, jsme se rozjeli, trať o~73~km a~převýšení kolem 500~m slibovala tzv. kudlu, každý rozjížděcí kilometr se mohl hodit. Ostatně, překvapení bylo více, schválně, kolik jich na konci reportu napočítáme.

Další info

Po startu se jelo kolem 14~km (překvapení) na místo ostrého startu, z~Terezína přes Litoměřice do Polep. Kromě složité dopravní situace, kterou docela překvapivě zezadu ještě zhoršovalo auto pořadatele (překvapení), když projíždělo kolem hroznu cyklistů, jako by se v protisměru nechumelilo. Dalším důvodem pro letmý start byly šraňky. Ty jsme zdárně překonali a~po úmorném popojíždění v~balíku jsem se nasunuli na hrot, aby už se také trochu jelo. Nasadili jsme tempo a~ejhle. Překvapení! Další šraňky a~ještě k tomu dole. Za nimi na nás, opět všechny sjeté na hromadu, čekal první a~vlastně jediný pořádný kopec rozdělený na dvě části. V~něm jsme postupně popropadali na své obvyklé místo v pelotonu, ale kopec jsme zdárně a~překvapivě rychle překonali a~tradá z něho dolů. V~té době už se za námi postupně formoval balíček, který v následujícím rovinatém úseku pomalu mohutněl na dobrých 15 kousků, překvapivě včetně maníka s~časovkářským nástavcem (překvapení). Tuhle náplň pytlíku jsme si vezli de facto 30~km, do Roudnice. O~střídání se především mluvilo (tohle nebylo překvapení), spíše než že by k~němu došlo, občas někdo zkusil únik, ale v~takovémhle povětří to nemělo valnou šanci (ani tohle nepřekvapilo).

Kolem Roudnice jsme v~kratších brdcích vždy mírně odpadli, jednou, dvakrát a~po třetím odpadnutí jsem při sjíždění zapomněl odbočit a~při otáčení nám ještě spadnul řetěz, takže vzniklou mezeru již nešlo dojet. Balíček si tedy dojel sám nějakou tu minutku před námi, už se s~tím nedalo nic dělat.

Poslední dvě překvapení nám opět nachystali pořadatelé. Nejdříve při vyhlášení bez okolků sprdli vítěze krátké trati, ať na ní příště nelezou a~nechají ji ostatním no a~podruhé překvapili, když naši kategorii operativně vyhodnotili a~nás šupli na nejvyšší stupínek.

Tak si pěkně přepočítejte, kolik překvapení se dá nachytat za jeden závůdek a~příště přijďte chytat taky 8-)

73 km, 2:11:43, průměr 33 km/h, 1. v kategorii

Fotky

Trasa na Everytrail

Přejít přímo na EveryTrail


nakole/2009/duva.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: kacka