Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2009:pres_dva_kopce

pdk.jpg

Přes dva kopce

4. 4. 2009

Letos se nám podařilo si naplánovat začátek jara tak, že jsme zvládli zařadit závod Přes dva kopce jako otvírák sezóny. Naložili jsem si do auta Lípu, stejně jako my se byla letos rozehřát na Malorce a~vyrazili.

Proti loňsku, kterého jsme se neúčastnili, bylo o dost sušeji, svítilo a~sluníčko a~bylo téměř 20 stupňů. Všude vládla pohoda, sezónu si přijelo otevřít o~spousta známých, kteří se přes zimu ukrývali a~tiše dřeli a~dřeli.

Trať byla skutečně sušší než jsme ještě před týdnem čekali, nicméně v~řadě úseků byl podklad měkký a~to pro nás znamená velký hendikep, kolo se pod naší tíhou boří víc, než ostatním a~chvílemi jsme museli šlapat na lehký převod i~z~kopce, což je poměrně depresivní. Po přehoupnutí do druhé půlky se trať stala snesitelnější, takže jsme se trošku zmátořili a~dovalili se do cíle v čase 4 hodiny 55 minut. Cestou jsem zdolali několik atrakcí pro diváky, kromě Úchyla, kde letos skoro nikdo nebyl, to byl především trošku umělý brod (težko říci, kde se v~pořadatelích závodů bere ta mánie vyrábění brodů), průjezd stodolou a~především valník, který jsem letos jeli nadvakrát, když jsme ho napoprvé nezdolali bez zaseknutí, nedal jsem jinak a~museli jsme to zkusit znovu.

Trasa: 80 km, čas 4:55:59, průměrná rychlost 16,7 km/h, převýšení 1450 m
Výsledek: 78. celkově, 32. v kateorii

Fotky naše

Fotky odjinud

Trasa na Everytrail

Přejít přímo na EveryTrail


nakole/2009/pres_dva_kopce.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: admin