Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2010:bmf

Varianta brod

7. 8. 2010

Kam dál…

Zase vyšla řada na MTBO, po čase. K tomu déšť na úrovni cca stoleté povodně, takže kdo by odolal ;-)

Bike Music Fest 2010 vypadal zpočátku hodně nadějně, kromě 5hodinového scorelaufu byl doplněn možností vylepšit bodový zisk výjezdem po sjezdovce stylem kdo výš, ten víc. Organizátoři měli trošku problém s tím, že jsme dvojkolo, ale jelikož jezdíme hlavně pro radost, dohodli jsme se na tom, že nebudeme v hodnocení dvojic, ale že nám změří čas atp. Nakonec jsme skončili v nezávodní kategorii přívěsné vozíky. Nedá mi to, pro pobavení, takhle začala naše korespondence:

…díky za přihlášku ale účast na tandemu nemůžeme bohužel zařadit do závodní kategorie (leda jet mimo soutěž). Je tam několik důvodů jako např. menší valivý odpor apod. tak doufám, že to pochopíš. …

Pro zvídavé, jak je to s valivým odporem: Wikipedie 8-)

Zpět k akci. Předpověď slibovala déšť, parťáci hlásili, že bude pršet, ale my víme, že je to jen voda a navíc, odstoupit se dá vždycky, zvlášť pokud by pršet nepřestalo. V 8:10 už jsme se tudíž dožadovali u prezentace startovního čísla a v 9:00 už jsme krájeli první rozmoklé metry. Jako dobré srovnání asi poslouží ExtremBrdy 2008 – brod od začátku do konce. Ale na MTBO si každý volí trasu, jaká se mu líbí, takže totéž můžeme říci i my o té naší. Po třech hodinách nás ale trošku zima přemluvila, že další kontroly už nééé. Ještě dva marné pokusy o vyjetí sjezdovky, holt když není adheze, tak nás na kole může sedět 10 a stejně to nevyjedem.

Vcelku vydařený den, sice jsme asi mohli uvažovat o dalších 160 bodech navrch, ale co, nejde o život, pěkně jsme se provětrali, omrkli rozvodňující se řeky, stržené svahy a ujistili se, že voda nekouše.

V číslech: čas 3:04:32, průměr 18~km/h, ujeto 55~km, nastoupáno 1100~m

Fotky

Fotky odjinud

Trasa na EveryTrail

Malá zde, velká tam.


nakole/2010/bmf.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: kacka