Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2008:panna

Goood

Spící panna

9. 8. 2008

Naprosto skvělý zážitek, geniální akce, kdo nezažil neuvěří! Ale hezky od začátku. Někdy kolem prvního července se začaly v~debatním fóru kralupské bandy objevovat zmínky o~Spící panně, časovce tří- až pěti- členných družstev UAC, někde u~Mělníka. Časem se to trochu uleželo a~cca 10 dní před startem se ukázalo, že je nás nějak víc, než se zdálo. Tak jsme s~Markem rozjeli mocnou kampaň na získání dalších lidí, chvíli to vypadalo hodně nadějně, ale nakonec jsme stáli u~prezence tři. Jedině Goood vytrval. V~místě se k~nám přidal ještě osamocený Ondra, který na rozdíl od nás už časovku družstev jel, i~když před 2~roky.

Ondrův příchod měl na náš ad hoc team Smíšené zboží velmi pozitivní vliv, poměrně zřetelně nás zadirigoval a~nabil know how a~před startem nám, aspoň mě to tak přišlo, bylo docela jasno, co a~jak.

Po startu jsme se pěkně nacvakli do pedálů (nechtěli jsme dopadnout jako jeden z~dříve startujících týmů, kteří ztratili svého člena už na startu), zalehli do hrazd či řidítek a~vyrazili. Za kruhákem jsem odstřídal a~za mostem už jsme jeli stabilní tempo atakující odspodu 40~km/h. Bez výraznějších potíží jsme drželi klidnější tempo úměrné našim silám po celou první polovinu tratě. V~ní jsme ještě stihli zaříznout v~chaosu se zmítající dámské družstvo (v~cíli se ukázalo, že chaos byl jen zdánlivý, nebylo to prý tak zlé) a~na otočce jsme akorát dali ještě další družstvo děvčat. Ještě by se mělo přiznat, že i~nás si podal jeden tým, hned za námi jedoucí pětice stihla ukousnout 2 minuty během prvních 20~km.

Za otočkou už bylo hej, vítr nám šel více do zad a~bylo na čase vybalit, co v~nás bylo dosud schované. Tempo se začalo stupňovat, zároveň jsme jeli pevně semknutí, kolo na kolo, prostě paráda. Asi nejhorší místo nás čekalo pár minut před cílem, kdy se silnice stočila tak, že náš rozjetý vlak přibrzdil silný vítr zepředu, naštěstí jen na chvíli, na most už jsme najížděli opět v~tempu a~naprosté euforii.

V~cíli jsme nakonec skončili všichni pohromadě, což byl ostrý kontrast s~týmy okolo, které se rozpadaly o~106. Měl-li bych to shrnout, moc pěkný zážitek, hlavně díky klukům, kterým jsem velmi zavázán, že se obětovali a~šli do toho i~bez naděje ně bednu. Oproti nácviku ve Čt bylo o dost víc aut, ale to se holt nedalo nic dělat. I vítr byl nekompromisní, ale ani s~tím se nedalo nic víc dělat, než jet pěkně srovnanou lajnu.

Trať: 42~km, čas 1:02:20.00, průměr 40.91~km/h, ztráta na vítěze: 0:08:43.00

Secvičná

Přípravné setkání ze 7.~8., kdy jsme si nanečisto osahali, jaké to je s~hrazdou v~háku. Pro mě to byla vyloženě premiéra, dosud jsem jezdil (dnes už je to 14 dní, co jsem začal!) s~hrazdou jen sám.

Závod

Foťákem během závodu šermovala Kačka, po něm i~před ním občas i~já. Vybrané fotky nás a~kralupských plus něco z~http://racergallery.com

Ostatní fotky

Ostatní Katčiny fotky z~trati (stála na mostě, takže něco těsně po startu a kousek před cílem).

nakole/2008/panna.txt · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: admin