Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


nakole:2008:salzka

Rozdíly

Zde můžete vidět rozdíly mezi vybranou verzí a aktuální verzí dané stránky.

Odkaz na výstup diff

Both sides previous revision Předchozí verze
nakole:2008:salzka [d/m/Y H:i]
admin
nakole:2008:salzka [d/m/Y H:i] (aktuální)
admin
Řádek 14: Řádek 14:
 **C** 53~km/​1663~m až po **D** 26,​6~km/​670~m. Osádka našeho vozíku se chystala na **B**, kromě Zuzky, která, mimochodem společně s~Míšou a~Danou z~SP Kola, vyrazila na **C**. **C** 53~km/​1663~m až po **D** 26,​6~km/​670~m. Osádka našeho vozíku se chystala na **B**, kromě Zuzky, která, mimochodem společně s~Míšou a~Danou z~SP Kola, vyrazila na **C**.
  
-Organizace a~zajištění závodu můžeme hodnotit jako skutečně špičkové,​ ve většině ohledů na nejvyšší možné úrovni: start po vlnách s~odděleným měřením časů (každému z~více jak 3000 závodníků se měří čas podle toho, v~jaké vlně startuje), značení trati, zdravotnické zajištění,​ diváci podel trati (i~ti jsou podle mne dobrou vizitkou, jak dobře dokáže pořadatel o~závodu informovat, k~dispozici mimochodem byla podrobná mapa s~body, kde je pro diváky obvzlášť zajímavo či dobře dostupno), hodně občerstvovaček...+{{gallery>​ kolo:​20080712_salzka:​p1000146.jpg?​usethumbs}}Organizace a~zajištění závodu můžeme hodnotit jako skutečně špičkové,​ ve většině ohledů na nejvyšší možné úrovni: start po vlnách s~odděleným měřením časů (každému z~více jak 3000 závodníků se měří čas podle toho, v~jaké vlně startuje), značení trati, zdravotnické zajištění,​ diváci podel trati (i~ti jsou podle mne dobrou vizitkou, jak dobře dokáže pořadatel o~závodu informovat, k~dispozici mimochodem byla podrobná mapa s~body, kde je pro diváky obvzlášť zajímavo či dobře dostupno), hodně občerstvovaček...
  
-{{ kolo:​20080712_salzka:​clanek:​2startblock.jpg?​nolink}}Před startem zbývalo rozhodnout, kterou startovní vlnu si vybereme. Po veselé debatě v~autě jsem naprosto ztratil přehled, kdo se kam chystá, ale podle rad zkušenějších jsme se s~naším dvojořem nakonec protlačili do 2. vlny, Květa s~námi a~Lukáš prodriftoval davem až do 1. vlny. Na startu nás drobně skrápěl deštík, ale jelikož nebyla moc zima, moc nám to nevadilo. Ještě jsme rychle vyslali Květuš do urny na tombolu a~už se jelo. Jak je patrné z~[[/​_media/​kolo/​20080712_salzka/​thumbs/​3327_file1.jpg|profilu]],​ po startovním výstřelu a~vymotání z~města nás čekal nájezd do prvního velkého stoupání. Za mírného deště jsme se tedy pustili do "​práce",​ která nám šla pěkně od ruky (nebo od nohy?). Nikdo moc nepřekážel,​ krásná široká asfaltka se postupně vinula vzhůru a~poskytovala spoustu příležitostí k~pohodovému škádlení se soupeři okolo. Po chvíli nás předjeli Roman s~Přemkem (SP Kolo), kteří jeli stejnou vlnu, jen o~pár (set) lidí vzaději.+Před startem zbývalo rozhodnout, kterou startovní vlnu si vybereme. Po veselé debatě v~autě jsem naprosto ztratil přehled, kdo se kam chystá, ale podle rad zkušenějších jsme se s~naším dvojořem nakonec protlačili do 2. vlny, Květa s~námi a~Lukáš prodriftoval davem až do 1. vlny. Na startu nás drobně skrápěl deštík, ale jelikož nebyla moc zima, moc nám to nevadilo. Ještě jsme rychle vyslali Květuš do urny na tombolu a~už se jelo. Jak je patrné z~[[/​_media/​kolo/​20080712_salzka/​thumbs/​3327_file1.jpg|profilu]],​ po startovním výstřelu a~vymotání z~města nás čekal nájezd do prvního velkého stoupání. Za mírného deště jsme se tedy pustili do "​práce",​ která nám šla pěkně od ruky (nebo od nohy?). Nikdo moc nepřekážel,​ krásná široká asfaltka se postupně vinula vzhůru a~poskytovala spoustu příležitostí k~pohodovému škádlení se soupeři okolo. Po chvíli nás předjeli Roman s~Přemkem (SP Kolo), kteří jeli stejnou vlnu, jen o~pár (set) lidí vzaději.
  
-{{gallery>kolo:​20080712_salzka:​p1000146.jpg?usethumbs ​}}První kritický moment přišel ještě na tou dobou úplně mokré silnici, která se nakrátko sklonila do sjezdu ze zatáčkou, ale mokrý asfalt se stal pro řadu bajkerů kolem nás nepřekonatelnou obtíží. Poté, co nás jeden zoufale brzdící (nechápu...) málem svým slajdem od středu ke kraji skosil, došlo za námi k~hromadnému pádu. Vyloženě štěstí, nezasáhlo to nás ani Květu, tou dobou v~mírném odstupu za námi.+{{kolo:​20080712_salzka:​clanek:​2startblock.jpg?nolink ​}}První kritický moment přišel ještě na tou dobou úplně mokré silnici, která se nakrátko sklonila do sjezdu ze zatáčkou, ale mokrý asfalt se stal pro řadu bajkerů kolem nás nepřekonatelnou obtíží. Poté, co nás jeden zoufale brzdící (nechápu...) málem svým slajdem od středu ke kraji skosil, došlo za námi k~hromadnému pádu. Vyloženě štěstí, nezasáhlo to nás ani Květu, tou dobou v~mírném odstupu za námi.
  
 Dál nás špalíry fandících domorodců i~náhodných turistů vedly stále do kopce, do mlhy a~na stále užší a~užší pěšiny. Nakonec se cesta přetransformovala do 1,5mužné bahnité nitky, která se na svém konci tak zastrmila, že už ji nešlo jet. Na rozdíl od tuzemských či snad polských maratonů ale byli spolutrpitelé poměrně vstřícní a~dokázali nechat průjezd až do samého konce. Díky jim! Dál nás špalíry fandících domorodců i~náhodných turistů vedly stále do kopce, do mlhy a~na stále užší a~užší pěšiny. Nakonec se cesta přetransformovala do 1,5mužné bahnité nitky, která se na svém konci tak zastrmila, že už ji nešlo jet. Na rozdíl od tuzemských či snad polských maratonů ale byli spolutrpitelé poměrně vstřícní a~dokázali nechat průjezd až do samého konce. Díky jim!
nakole/2008/salzka.1216388147.txt.gz · Poslední úprava: d/m/Y H:i autor: admin